Vi har tidligere hatt stor suksess med å fange Pokémon på Bastøfergen mellom Horten og Moss. Vi er heldige å ha båt som ligger på Nøtterøy og søndag skinte solen og vi bestemte oss for å ta båten på Pokémonjakt.

Pokémon GO Incense
Incense

Det er klart at ute på vannet er det ikke mange Pokéstops å finne og kunne ta som utgangspunkt for jakten. Tidlig i vår «karrierer»  har vi vært utpå uten særlig hell. Men senere har vi lært om nytten av «Incense». Incense er et lokkemiddel som bare er til nytte for den som bruker det. Når man aktiverer «Incense» lokker man til seg Pokémon. Dette kan være svært nyttig der man kanskje er forhindret i å bevege seg fritt, og der man har mistanke om at det kan være gode muligheter for å finne gode forekomster av Pokémon og kanskje sjeldne også. Incense lokkemiddelet virker i 30 minutter. Incense kan enten kjøpes, fåes når man går opp i nivå, eller av og til dukke opp på Pokestops.

IMG_1765Dermed, med en gang vi var kommet ut fra brygga satte vi på hver vår Incense og Pokémon begynte med en gang å strømme på! Vi var på fisketur og hadde fiskelykken med oss. Det var ikke mange pausene vi fikk. Mens vi kjørte sydover gjennom sundene øst av Nøtterøy og Tjøme i sakte dorgefart dro vi inn den ene Pokémon etter den andre, som perler på en snor. Det dukken opp en og annen Pidgey og Weedle, men det aller meste av hva vi fikk var av mer sjeldne arter som Squirtle, Wartortle, Ekans, Growlithe og mange fler som ellers ikke dukker opp så ofte.

IMG_1804
Charizard forut!

Turen vår gikk gjennom Årøysund, til Vrengen, så is pause i Sandøsund på Vasser.  Videre dro vi til Verdens Ende. Skal skrive litt om Verden Ende i en egen artikkel, da dette også var en god opplevelse. Så satte vi kursen vest for Vasser, gjennom Røssesundet der plutselig en etterlengtet Charizard dukket opp på ripa 🙂

En nyttig bieffekt av å «dorge» etter Pokémon med båt, var at eggene våre klekket i eninga. Det rolige tempoet vi hadde med båten førte til at kilometerene gikk unna og alle eggene vi hadde samt de vi fikk på Verden Ende, klekket i løpet av turen.

Vi fikk en fantastisk ettermiddag på sjøen med meget god fangst. Fisking etter Pokémon med båt kan anbefales på det sterkeste, for de som har mulighet til det. Man får alt av det beste, sjø, frisk luft og Pokémon jakt. Kan ikke bli bedre en det!

Les vår nybegynner guide her!

Lykke til med jakten!

IMG_1782
IMG_1778
IMG_1777
IMG_1775
IMG_1774
IMG_1773
IMG_1769
IMG_1768
IMG_1767
IMG_1766
IMG_1764