Gjennom Pokémon GO spillet på din telefon, kan du som Pokémon trener reise rundt i den virkelige verden og samhandle med den virtuelle verden full av Pokémon. Som Pokémon trener er det din oppgave å finne og utvikle Pokémon til sitt beste potensiale, samt å utvikle dine egne ferdigheter og erfaring som Pokémon trener. Du kan også etterhvert som dine ferdigheter øker og du får «gode» Pokémon delta i vennligsinnede kamper og treninger i såkalte Pokémon Gym.

Fange
Ut på jakt!

Pokémon GO er et spill der den virkelige verden møter den virtuelle fantasiverden full av Pokémon monstre. Du kan ikke spille Pokémon GO fra sofakroken. Du må faktisk ut av huset, på tur, for å finne og fange Pokémon. Pokémon GO bruker GPS mottakeren i din telefon sammen med data fra Google Maps for å se hvor du er og eventuelt bestemme om det er forekomster av Pokémon der du faktisk er. Hvis det ikke er det må du ut på jakt eller lokke til deg Pokémon på andre måter. Det kommer vi tilbake til.

Hva du ønsker å gjøre ut av spille er i stor grad opp til deg selv, men det er klart at det å fange Pokémon er en av hovedmålene i spillet. På en måte er det om og gjøre å samle flest mulige Pokémon og for mange er målet å ha funnet så mange forskjellig typer som mulig, og fylle ut sin egen Pokèdex. Når du har fanget en Pokémon, får du i tillegg til selve Pokémon både erfaringpoeng (XP), Candy for den typen Pokémon du har fanget samt stjernestøv, «stardust».  Dette er alle ressurser du kan bruke, og vil trenge, i din videre karrière som Pokémon trener.

For å fange Pokémon trenger du Poké baller. Dette er en teknisk innretting formet som en ball og utviklet spesielt for å fange Pokémon. Du kaster Poké ballen på Pokémon og om du treffer greier kanskje ballen og fange Pokémon for deg og du har den. Vi vil gå i detalj på dette i en annen artikkel.

Når du har fanget flere Pokémon av samme slag, vil du kanskje ha opparbeidet deg nok Candy for denne type Pokémon til å kunne «fore opp» en til å vokse og utvikle seg. Du bør da velge de du ønsker å gjøre dette med omhu. Når du utvikler en Pokémon vil den både bli større og sterkere og du får også en god del erfaringpoeng (XP) av dette som igjen vil utvikle deg som trener.

pokestops-700x377.jpg.optimal
Pokéstops

Det er også en mekanisme i spillet for å samle inn ressurser du vil trenge i ditt eventyr som Pokémon trener. Verden rundt oss er fylt av interessante steder med såkalte «Pokéstops». Pokéstops er gjerne lokalisert på steder av interesse og når du har funnet et Pokéstop, kan du trykke på det og snurre det rundt, noe som vil gi avkastning i gevinst av ting du vil trenge, slik som f.eks. Poké baller.

Hoved elementene i spille går ut på å reise rundt og finne Poké stops for å samle ressurser du trenger og å fange inn Pokémon. Videre utvikle deg selv som trener og velge ut og utvikle de Pokémon du fanger til å bli det beste de kan bli. Etterhvert som du har samlet og utviklet sterke Pokémon og også utviklet deg selv til en habil trener, kan du delta i Gym kamper. I Pokémon verdenen er det også store tårn kalt Pokémon Gym man kan trene og kjempe i. Man trener mot sitt eget lag og kjemper mot motstanderlagene avhengig av hvem som «eier»/holder gymet.

Det er tre lag/team av Pokémon trenere i hele verden: Team Instinct (gul), Team Mystic (blå) og Team Valor (rød). Første gang du går inn i et gym og er høyre en nivå 5 som trener, gir Professoren deg et valg om å velge hvilket team du ønsker å være en del av. Dette valget får du bare en gang og vil være endel av dette laget resten av din karrière som Pokémon trener. Så velg med omhu. Jeg vil senere skrive en artikkel om de forskjellige lagene, fordeler og ulemper med disse. Den største ære du kan oppnå i spillet så langt, er å være leder av en eller flere Gym. Du må da ha overtatt en Gym på vegne av laget ditt og plassert den kraftigste Pokémon som er i det til å vokte det, da vil din Pokémon ruve øverst av gym tårnet for alle å se at her er det du som er sjefen.

Team

Spillet kan således kanskje deles opp i tre klassiske rollespill faser:


1. Introduksjon:

Man introduseres til spillets mekanismer og gjøremål. I Pokémon GO vil det her si å lære seg og samle ressurser fra Pokéstops og fange Pokémon.

Pokegym
Pokégym

2. Leveling:

Man jobber (kaldt «grinding») for å komme seg opp i nivå for å ha noe å fare med mot andre spillere. I Pokémon GO vil det her si å samle og utvikle Pokémon så man får erfaringpoeng (XP), får flest mulig typer Pokémon og utvikler sterke Pokémon.

3. Sluttspillet /end game:

Dette er litt som «kongen på haugen». Når du har utviklet deg til en erfaren og potent Pokémon trener, har mange og kraftige Pokémon å kjempe med, så er det om og gjøre å ta over og holde på gym for laget ditt. Gevinsten er Pokécoins (penger), stardust, heder og ære.

Når slutter spillet?/Kan jeg vinne?

Det vet jeg ikke. Det er vel kanskje ingen som vet. Det finnes rankingsider der man kan se hvordan man ligger an i forhold til andre. Som f.eks. Norgesrankingen her: http://www.pokeforum.no/ranking

Du kan spillet Pokémon GO uten å trenge å sette deg inn i noe særlig annet en hvordan du får fanget en Pokémon, og det kan gi stor glede i seg selv. Men spillet har også en dybde og kompleksitet som gjør at du kan «vokse med det» etterhvert som du utvikler deg selv og din trener. Man vil stadig finne nye elementer og nyanser i spillet som gjør det interessant og variasjonene er meget store når man ser på den mengde Pokémon, arter og individuelle forskjeller som finnes.

Det viktigste er at du koser deg med spillet. Kom deg ut med venner og familie, være vennlig mot de du møter, bli kjent med andre spillere, ikke bråk eller gris til steder du besøker og ha det gøy. Utvikle dine egne kunnskaper og gjør det du ønsker å gjøre ut av spillet. Det viktigste uansett er å ha det gøy!

< Hva er en Pokémon trener? | Kom igang med Pokémon GO! >