Verden er full av interessante steder, både i virkeligheten og i Pokémon GO. Pokéstops er steder der du både kan se virkelige interessante ting og høste inn ressurser du vil trenge i din jakt på Pokémon. I tillegg har Pokéstops den egenskapen at de tiltrekker seg både folk og Pokémon.

Pokémon-GO-Poké-Stop
Pokéstop

Pokéstops er markert som små blå stolper med en firkant på toppen inni Pokémon GO spillet ditt. Når du nærmer deg et Pokéstop så vil firkanten endre seg til en serie med ringer. Du vil kunne trykke på Pokéstop så lenge du kan se dem på karte ditt, og få informasjon om Pokéstopet. Derimot får du ikke samhandle med Pokéstopet før du er nærme nok til Pokéstopet er innenfor den sirkelen som er rundt deg på bakken inni spillet og firkanten på toppen har blitt til sirkler. Når du er nærme nok kan du trykke på Pokéstopet og får da opp informasjon og bilde av hva som gjør at dette er et Pokéstop. Da kan du sveipe over Pokéstop sirkelen med bildet og denne vil starte og spinne. Som et resultat av spinningen drøsser det «gevinster» fra sirkelen. Her vil det kunne komme Pokéballer av alle slag (avhengig av nivå du er på), egg som du kan ruge på å klekke samt diverse «medisiner» som du vil ha nytte av når du starter med Gym slag og trening. Ofte vil det være en sammenheng mellom hva du trenger å hva du får. Har du f.eks. lite med egg, er sannsynligheten større for at du får det osv. Desto høyre nivå din trener er desto bedre gevinster vil du også få.

Når du får gevinster fra spinningen, så kan du trykke på gevinstene dine for å samle dem inn, men dette er ikke nødvendig. Du får også alle gevinstene om du bare trykker på X knappen. Dette kan være nyttig å vite, da det etterhvert effektiviserer prosessen endel. Om du har «åpnet opp» et  Pokéstop og ikke er nærme nok så får du beskjed om det på skjermen. Du trenger ikke da å lukke den, men bare gå nærmere og du vil se på skjermen når du er nærme nok til å samhandle med stoppen.

Når du har spunnet en stopp, så vil du ikke kunne spinne den igjen før det har gått 10 minutter. Fang noen Pokémon i mens eller ta en runde og cash inn gevinster fra andre stops og kom tilbake for mere.

For å finne Pokéstops tar du først og fremst en titt rundt deg inne i Pokémon GO. Zoom gjerne ut og inn litt ved knipe med to fingre inn eller ut på skjermen. Snurr rundt med fingrene dine på skjermen så du får sett godt rundt deg. Ser du noen av disse Pokéstoppene i nærheten eller i det fjerne så er det bare å sette kursen mot dem.

Pokéstops sammenfaller med interessepunkter og mer eller mindre severdigheter i den virkelige verden. Det kan være alt fra skilter, monumenter, offentlige bygninger, statuer osv, osv. Er du litt lokalkjent og vet om slike steder, eller steder med forekomster av mange slike interessepunkter, så er det bare å dra ditt og du vil garantert finne Pokéstops. Eksempler på steder med mange Pokéstops vil være Frognerparken, Gamlebyen i Fredrikstad og Karljohansvern i Horten. Det er gjerne flere og tettere forekomster av Pokéstops i byer en på landet.

Det er etterhvert velkjent at Pokéstoppenes opprinnelse kommer fra et annet spill fra Niantic: Ingress. Ingress er et annet spill der det bl.a. er om å gjøre å finne punkter av interesse og sammen med nok andre få disse «klassifisert» som «portaler». Portaler i Ingress sammenfaller med Pokéstops og Gym i Pokémon GO. Så om du allerede spiller Ingress, eller oppretter en konto i Ingress, kan du få opp verdenskart over alle portaler og dermed også alle Pokéstops.

Haugesund avis har også laget et supert lite system for brukere å legge inn Pokéstops på, som også kan være nyttig i din jakt:

Lokkemiddel/lure på Pokéstop

Aktivere lure
Aktivere lure

I min erfaring har Pokéstops en naturlig tiltrekning til Pokémon, og desto flere Pokéstops det er i nærheten desto større er sansyligheten for at Pokémon vil dukke opp. Det er nok også en sammenheng her med hvor mange folk som er i nærheten kan det virke som. Men det er en måte å tiltrekke seg enda flere Pokémon til en Pokéstop, nemlig lokke middelet «lure». Du kan både kjøpe lures i Pokémon butikken inni spillet, få dem når du går opp i nivå eller spinner en Pokéstop. Når du er i nærheten av og kan samhandle med et Pokéstop, så kan du trykke på den ovale hvite firkanten. Her får du da mulighet til å sette inn lokkemiddelet, «lure». Når du har gjort dette, vil det starte å drysse, eller regne fra Pokéstopet og det vil begynne å tiltrekke seg Pokémon.

Lures aktivert på mange stopp.
Lures aktivert på mange stopp.

Et lure vil virke i 30 minutter, og alle som er i nærheten av Pokéstop med aktiv lure vil nyte godt av det. De samme Pokémon vil dukke opp for alle som er i nærheten og alle kan da fange disse. Det er ikke slik at om en fanger en Pokémon, så blir den borte for de andre, alle kan fange den samme. Men styrken og graden av Pokémon som dukker opp vil være individuell basert på hvilket nivå den enkelte trener er på.

Noen steder, som jeg har valgt å kalle «hotspots» har 2, 3, eller kanskje flere Pokéstops så nærme at du kan nå dem alle fra en posisjon. Disse hotspottene blir gjerne populære samlingssteder for Pokémon spillere. I og med at det er mange som samler seg på disse stedene blir de da også på en måte kraftigere og tiltrekker seg enda mer Pokémon. Det er da også mange å dele på for å sette ut lures. Slik at om alle bidrar kan alle høste godt av disse stedene. På slike plasser, kan du sette deg godt til rette innen rekkevidde av de Pokéstoppene som er der og på relativt kort tid få fanget ganske mye Pokémon, samtidig som du kan snurre alle stoppene hvert tiende minutt. Dette er nok den mest effektive måten å samle inn mye av det meste på kortest mulig tid. Vi jobber med å lage en artikkelserie om slike hotspots og da spesielt de som utmerker seg med mange gode og sjeldne Pokémon.

Husk at Pokéstops ofte sammenfaller med monumenter, minnesmerker, relgiøse symboler, kirkegårder osv. Der det er mange Pokéstops på et sted samler det seg også ofte mange spillere. Vis hensyn til dine omgivelser og oppfordre andre til å også gjøre dette. Ta med din egen søppel hjem, rydd gjerne litt der om andre ikke klarer å gjøre det. Ikke støy unødvendig. Det er klart at ett og annet utbrudd er ok når du fanger akkurat den Pokémon du er på jakt etter, men det er ikke noe vitts å tute og ruse med biler, hyle og skrike. Det bor sikkert folk i nærheten, som nå plutselig blir invadert av Pokémon spillere, ta hensyn til dem. Målet med spillet er å ha det gøy. Ikke ha det gøy på andres bekostning. Vær vennlig mot de du møter og du vil selv få gode opplevelser.

< Fange Pokémon | Finne Pokémon >

DEL
Forrige artikkelFinne Pokémon
Neste artikkelFange Pokémon