Pokémon trenere er personer som reiser rundt i jakt på Pokémon, fanger dem, pleier dem og trener dem. De sørger for at de Pokémon med potensiale utvikler seg til sitt beste og tar med de Pokémon som er klare for det til vennligsinnede treningskamper på Pokémon Gym der de finnes. Du kan bli en Pokémon trener ved å bli kontaktet av en Pokémon professor.

PokemonTrener
Pokémontrener

Når du starter opp med Pokémon GO, vil Professoren gi deg rettigheter som trener og sende deg ut på jakt og underveis vil Professoren hjelpe deg med å velge lag, når du er klar for det, samt at han kan overta Pokémon som du ikke ønsker å trene. Når du overlater Pokémon til professoren så godskriver han deg et Pokémon «candy» for den type Pokémon du har gitt han. «Candy» er en av tre ressurser i Pokémon GO som du kan bruke i din hverdag som Pokémon trener for å utvikle og styrke dine Pokémon.

Etterhvert som du fanger og trener opp Pokémon får du mer erfaring som Pokémon trener. I Pokémon GO måles denne erfaringen gjennom erfaringspoeng eller «Experience Point», forkortet XP. Når du har tilegnet deg et vist antall XP så vil du gå opp i gradene som trener. I Pokémon GO er det i alt 40 grader og det kreves stadig flere XP for hver grad du ønsker å gå opp i. Etterhvert som du stiger i gradene vil du kunne delta i gym trening og kamper, samt være i stand til å fange større og bedre Pokémon og kunne trene dem opp til høyere nivåer.

< Hva er en Pokémon? | Hva går Pokémon GO ut på? >