Vi i PokémonGOTips.no synes det er veldig viktig at Norgesrankingen vår er så riktig som mulig, og vi gjør mye for å unngå at juksemakere kommer inn på lista. Spesielt følger vi med på de som ligger på toppen. Derfor har vi tett dialog med de to øverste Pokémon trenerne og fått glede av å bli bedre kjent med dem og høste av deres erfaringer. I denne artikkelen vil du også kunne bli litt bedre kjent med CptGiovanni og Zenjoakim som villig deler sine strategier og tips.


Etter at Zenjoakim hadde toppet listen i Norge over lang tid dukket plutselig den mystiske CptGiovanni opp på toppen av listen. Med level 37, en utrolig god margin, ble vi raskt skeptiske. Vi i redaksjonen reagerte ganske umiddelbart og fjernet han fra listen og sendte han en mail slik vi alltid gjør. Så hørte vi ikke noe mer. Etter noen dager begynner det å dukke opp meldinger her og der; «hvorfor har dere tatt meg av listen» osv… Vi fikk kontakt på FB og fant fort ut at han ikke hadde lest mailen sin.

omg

Vi har tidligere hatt kontakt med Zenjoakim som har toppet listen lenge, og dokumentert sin fremgang både for oss og andre i godt monn. Når nå CptGiovanni dukket opp og tok førsteplassen med slik overlegenhet ble det en del dialog mellom oss alle. Det ente opp med at CptGiovanni og Zenjoakim sammen kom i god prat og om ikke så lenge så fikk vi klare beskjeder om at det ikke var snakk om juksing for CptGiovanni. Kjempene i toppen kunne begge gå gode for hverandre i den beste sports ånd. CptGiovanni ruver nå på toppen av listen.

CptGiovanni

Pokémon GO Norges Rank Leder CptGiovanniVi i redaksjonen ønsket så å lage en artikkel om CptGiovanni og hans vei til toppen. Men han er en beskjeden fyr og ønsket ingen egen artikkel, men gjerne en om både han og Zenjoakim. CptGiovanni holder til i Vestfold, en av hans favoritt Pokémon steder er, som med oss, på Borgheim, Nøtterøy. Vi spør CptGiovanni om hva som er hans beste tips for å håve inn XP?:
Du har jo f.eks muligheten til å dra inn sykt mye exp på gym battles. Om man bruker en lavere CP Pokémon i gym fight får man veldig mye mer exp. 
Om man vil ranke gymmen opp fort setter man inn f.eks den høyeste magicarpen siden den nesten ikke gjør dmg, så tar man den laveste CP Pokémon man kan slå den med å gjør det . Da får man 800 exp per Magicarp du tar (exp til gymmen altså).

Vi spør videre hva han tenker om Gen II og det nye buddy systemet?:
Gen 2 blir konge tror jeg, mye nytt å glede seg til samt enkelte forbedringer som f.eks Steelix og Scizor. Har lest at det snakkes om release i desember så får vi se. Det er absolutt noe spillet trenger å få til rimelig fort etter legendariske event som de nå har lagt til i spill kodinga.
Noe jeg også ser frem til er trading som jeg tror vil komme nå om ikke lenge , de har også der satt inn enkelte koder i kodinga som viser til trading.
Buddy systemet er drit kult og en veldig effektiv måte å små samle candys til power ups eller evolva av de mer sjeldne. Det et kanskje den beste oppdateringen siden lansering. Og den har absolutt trukket enkelte *quiters* litt tilbake , men de bør komme med noe mer av lik kvalitet om de vil beholde de fleste spillerne som er igjen tror jeg.
Også tror jeg at jeg leste ett sted at Niantic har hintet til at det er flere easter eggs i buddy systemet. (F.eks om man går 10km med Pikachu).
En annet (Triks) er det at man kun behøver å slå ut f.eks 2 av 3 pokemon i en gym også kan man «ta med» siste pokemonen å sloss mot den mens man går så langt man vil ifra gymmen. (skjønte du hva jeg prøvde å forklare haha) xD

Så får vi beskjeden: «Nå begynner jakten min, holder som regel på fra nå og til 22-23″. Det er relativt tidlig på dagen, men sånn er vel livet til en Pokémon mester.

Zenjoakim

Zenjoakim nr 2. Pokémon GO NorgesrankingVi sender bildet vi har laget for artikkelen til Zenjoakim, sammen med utfordringen fra CptGiovanni om å bli med: «Det får’n si😂 Blir vanskelig å komme seg unna dette ;)» er den umiddelbare og sporty responsen. 

Hva er dine topp tips til leserne våre:
Jeg har hovedsakelig 3 topptips for å få mest mulig ut av Pokèmon Go-opplevelsen samtidig som at du øker fysisk og mental helse:

 

 1. Utforsk verden!
  Kom deg ut og oppdag verden! Pokémon Go har virkelig åpnet opp verden på en helt ny måte. Det er ditt privilegium som Pokémon Go-spiller å komme deg ut og utforske alt det herlige du får oppleve gjennom spillet.
 2. Legg opp en fast rute som du LIKER å gå
  Når du har utforsket en del så bør du etter hvert ha funnet ut hvor du liker å gå. Ruta bør ha så mange pokéstops som mulig på seg, og den bør være lagt opp slik at du kan gå den om og om igjen. For din egen del så er det vel heller ikke så dumt om ruta ligger praktisk til for deg? Så når du finner en hyggelig rute i nærheten av der du bor, så blir det lettere for deg å komme deg ut på tur på et kontinuerlig basis.
 1. Vær tilstede i det sosiale
  Jeg har møtt så mange nye og herlige mennesker i Pokémon Go. For mange kan det å prate med nye mennesker føles som en liten barriere å Blast(ois)e. Det ubehaget du eventuelt måtte føle oppleves likt i større eller mindre grad for de aller fleste. Det viktigste du gjør er å likevel utfordre deg selv til å snakke med de rundt deg.

Oppsøk steder hvor mange mennesker gjerne samler seg, som for eksempel i Frognerparken, Aker Brygge, Ruinparken, på arrangementer etc. Steder hvor det er mange pokéstops nærme hverandre kan man for eksempel dele på å lure opp, det tiltrekker både Pokémon og mennesker :) På slike arenaer er det også lett å komme i prat med andre. Har du sosial angst eller tilsvarende? Tross den. Kom deg ut. Få med deg en kamerat og utvid horisonten din. Det vil hjelpe deg med å bryte ned barrierer som ellers holder deg igjen i livet, slik at du kan starte å leve et liv hvor du føler deg bedre med deg selv. 

Tillat deg selv å bruke Pokémon Go til sette i gang med en mer aktiv og sosial livsstil som du vet er bra for deg selv… du fortjener det! :)

Hva er dine favoritt steder å fange Pokémon:
Jeg har min egen rute som ligger på min side her: http://www.zenjoakim.no/
Favoritt stedene mine er: Ekebergomegn, Ruinparken, Akerbrygge/Tjuvholmen, Frognerparken, Botanisk hage.

Har du noen tips om Gym Kamper?:
Det finnes flere varianter for hvordan å trene en gym mest mulig effektivt, og de fleste metodene faller innunder følgende hovedprinsipper:

 1. Noen på laget legger inn en Pokèmon dere vet dere klarer å slå med en lavere CP Pokèmon
 2. Hele laget tilstreber å vinne over denne Pokèmonen med egne Pokèmon som er halvparten i CP av den som er lagt inn (dette gir maksimal uttelling).

Instinct sitt Eliteteam har allerede demonstrert dette med en Magmar og vannpokèmon på NRK Super med FlippKlipp (se link – https://www.youtube.com/watch?v=C0IUR1RSbR0 )

Vi demonstrerer hvordan å trene en gym mest mulig effektivt mer utfyllende på vår egne YouTube-kanal (se link – https://www.youtube.com/channel/UCKiWirr7Bs7JrEGGja-gqLA )

Hva tenker du om det nye buddysystemet?:
Det er et kult konsept som gjør det ekstra motiverende å være aktiv i Pokèmon Go, så det liker jeg veldig godt! Jeg anbefaler naturligvis å velge en Pokèmon som er vanskelig å få candy til i utgangspunktet og som er sterke i kamp. Her er både Lapras og Snorlax særdeles gode valg.

Har du gjort deg noen tanker om Gen II?:
Jeg gleder meg til Scizor, Blissey og Kingdra. Jeg håper naturligvis også at Niantic fokuserer mer på å få på plass nye og spennende features til spillet som fortsetter å gjøre det attraktivt for spillerne. Et skikkelig battlingsystem er et must, og det er utrolig mye annet kreativt og kult man kan gjøre med spillet også, noe jeg både tror og håper at Niantic evner å få til fortløpende.

Hva som skal til for å komme så høyt opp i level og xp?:
Det hellige stikkordet her er aktivitet. Jeg fant meg en spesifikk rute som jeg begynte å gå aktivt for å gå raskt opp i level og holde tritt mot de som var på toppen. Dette har jeg også skrevet mer utfyllende om på bloggen min www.zenjoakim.no :)

Hvordan føles det å ha ligget på topp så lenge for så å bli slått, er det revansje i tankene?:
Jeg satte meg som mål å komme på første plass i Norge, hovedsakelig for å komme i posisjon/bli en god ambassadør i Pokèmon Go-verdenen. Som en slags ambassadør så jeg for meg at det lettere ville åpne seg muligheter for meg til å skape fantastiske muligheter for Pokèmon Go community.
Når målet om å nå toppen ble nådd i sommerferien, etter flere uker med knallhard stå-på-vilje, så begynte nettopp slike muligheter jeg så etter å åpne seg.
Det er flere spennende prosesser i sving, og jeg kan love dere at alt gjøres i hensikt av å skape mest mulig for spillerne i Pokèmon Go-community. Derfor er jeg usikker på om jeg anser det som nødvendig for meg å jakte førsteplassen i høyeste level igjen ettersom jeg allerede er akkurat der jeg vil være. Men jeg kan også love dere at om jeg først bestemmer meg for å ta opp jakten igjen, så blir det et heidundranes show der ingen over meg skal få sove godt om natten… også må selve jakten dokumenteres og ut på YouTube-kanalen vår da ;)

Zenjoakim

Det er ingen tvil om at Zenjoakim har mange jern i ilden og vi kommer nok til å skrive mer om det senere.

verdensforsok

Zenjoakim arrangerer verdensrekordforsøk event på Aker Brygge 1. okt, og både CptGiovanni og Zenjoakim kommer på arrangementet.

Det er gledelig å se at det er slikt vennlig rivalisering i toppen og veldig kjekke mennesker. Det har for oss vært en glede å bli bedre kjent med dere begge to og vi takker for deres innspill til oss og alle lesere. Til slutt vil vi ønske dere lykke til videre!