Så du er klar for å fange din første Pokémon?

Hvis det er aller første gang du fanger en Pokémon, så vil det dukke opp noen ganske umiddelbart etter at du har startet spillet. For å si det med en gang:
Det er et velkjent trikes for å fange den berømte Pikachu som sin første Pokémon. Det kan hende dette har blitt luket ut av spill oppgraderinger når du leser dette, men så vidt jeg vet så skal det fremdeles fungere. Første gang du skal fange en Pokémon så får du tre stykker opp som du kan velge mellom. Om du ikke fanger noen av dem men beveger deg bort fra dem og avviser dem tre ganger! Så vil etter sigende Pikachu dukke opp den fjerde gangen og du kan fange han som din første Pokémon.
Når det er sagt så er ikke Pikachu så veldig spesielt sjelden, så om du ikke har gjort dette så dukker han nok opp før eller siden uansett.

Hvordan fanger vi så disse beistene? Først må du finne dem, og jeg skal skrive mer om måter å gjøre dette på senere, men du må ha telefonen din på og Pokémon GO appen åpen for at det i det hele tatt skal dukke opp Pokémon. Så det er bare å ta med seg telefonen og starte å vandre rundt til det dukker opp en Pokémon. Når Pokémon dukker opp, vil telefonen din vibrere. Dette er bra, for da kan du bare ha den i hånden, eller lommen slik at du kan se hvor du går og ikke trenger å stirre på skjermen hele tiden, men ikke skru den av eller gå ut av Pokémon GO! Når telefonen din vibrerer så er det på tide å sjekke. Du sveiper rundt deg på skjermen så du får tatt en titt i omgivelsene og når du ser Pokémon så trykker du på den. Da havner du i fangst modus. Du sikter telefonen din inn slik at du ser Pokémon også holder du en finger/tommel på den røde og hvite ballen. Når du holder ballen inne vil du se at det er en sirkel rundt Pokémon og denne sirkelen blir mindre og mindre mens du holder ballen inne:

pokemon-go-catch-sirkel

Du kaster ballen ved å skyve den i retning av sirkelens midtpunkt og slipper. Dette krever litt trening men du får nok snart dreisen på det. Hvis du treffer riktig vil ballen åpne seg og fange Pokémon. Noen ganger vil Pokémon rømme igjen, mens ofte vil du være heldig å få Gotcha! opp som betyr at den er fanget. Gevinst og informasjon om Pokémon kommer så opp.

Den sirkelen som krymper kommer i forskjellige farger fra grønn til gul til rød ettersom hvor kraftig og vanskelig Pokémon er å fange. Sannsynligheten for at du får fanget Pokémon henger sammen med hvor godt du treffer og hvor stor sirkelen er. Det er om å gjøre å få hele Pokéballen innenfor den krympende sirkelen, og det blir større sannsynlighet for fangst om du treffer når sirkelen er så liten som mulig. Noen Pokémon er mer hissige en andre og har en tendens til å forsøke å angripe deg eller hoppe unna mens du holder på med dette. Hold ballen inne en stund før du kaster og se om du klarer å forutsi hva Pokémon kommer til å gjøre før du kaster. Det er også en teknikk med skruball, og etterhvert som du får høyere nivå som trener andre baller du kan bruke, samt lokkemiddel. Men dette vil jeg ta for meg senere.

pokemon-go-AR
AR Funksjonen

Pokémon GO er et såkalt «Augmented Reality» (AR) spill. Det vil si at det bruker kamera på telefonen din slik at når du forsøker å fange en Pokémon så ser det ut som den faktisk er der du er. Dette er en morsom og festlig funksjon, men krever både batterikapasitet og sikteferdigheter med kamera for å fange Pokémon. Du kan skru av dette ved å bruke AR bryteren øverst i høyre hjørne når du er i «fangst modus». Dette vil lette hverdagen din betydelig etter at det ikke lengre er så morsomt med AR funksjonen. Du kan alltids skru det på igjen senere om du ønsker.

Når du så kommer tilbake i vanlig modus kan du trykke på den røde og hvite «meny ballen» også videre inn til venstre på «Pokémon». Da vil du få opp alle Pokémon du har fanget og har. Trykker du øverst og på «Pokédex» vil du få en oversikt over alle raser av Pokémon du har, eller har hatt.

Lykke til med fangsten!

< Kom igang med Pokémon GO! | Hva er en Pokéstop? >